Burchtkrant

Hier kunt u heel de burchtkrant lezen.

Vragen? Contacteer ons!

BK via Mail Download BK 1

Voorwoord

De zomer heeft ons bijna verlaten, de herfst komt eraan. Net zoals het nieuwe KSA jaar weer voor de deur staat. Dat wil zeggen dat ook de nieuwe leiding weer bekend gemaakt moet worden. Dat zijn jullie uiteraard op 23 september te weten gekomen tijdens onze eerste activiteit van het jaar, startdag. Zoals altijd is er een tijd van komen en van gaan… En is er dus nieuwe leiding bijgekomen. Dit jaar mogen we Veronique, Joppe, Lies, Jonas H., Britt, Lars, Viktor en Jitske welkom heten als nieuwe leiding van de KSA! Jammer genoeg is er ook een tijd van gaan en hebben we afscheid moeten nemen van de fantastische leiding Maartje Pemen en Berten Boutsen. Het is nu dan ook nog eens de ideale gelegenheid om hen te bedanken voor al die jaren trouwe inzet. We gaan ze zeker en vast missen!

Het nieuwe KSA jaar is weer van start gegaan en om iedereen tevreden te houden willen we enkele afspraken nog eens even herhalen. Zo zullen er zeker ook geen misverstanden gebeuren J. Wat je niet nodig hebt tijdens een namiddag vol KSA plezier is je gsm/iPod/… Al je vrienden en vriendinnen zijn hier en dus zijn deze zaken overbodig. Ook worden deze spullen niet verzekerd en bij schade worden deze dus niet terugbetaald. Snoep, koeken, frisdrank,… horen ook niet thuis op de KSA. Er zullen geregeld momenten voorzien worden waarop er water voorzien wordt voor iedereen en af en toe krijgen jullie ook iets lekkers. Op de KSA spelen we mega leuke spelletjes en hierdoor kan het zijn dat je kleren vuil worden, trek daarom dus niet je zondagse kleren aan. Voorzie dus echte speelkleren waarmee je een namiddagje kan komen ravotten. Drinkbussen met water mogen meegebracht worden, maar voorzie deze steeds duidelijk van een naam.

Sinds enkele jaren hebben we ook een sjaaltjessysteem, ieder nieuw lid krijgt dit automatisch bij de inschrijving. Andere leden hebben normaal gezien nog een sjaaltje, is dit niet het geval dan kan je voor 3 euro een nieuw sjaaltje kopen. Ben je door één of andere reden je sjaaltje thuis vergeten, dan krijg je van ons een lichtblauw sjaaltje die je na afloop van de activiteit terug aan de leiding moet bezorgen. Het is dus de bedoeling dat je sjaaltje elke activiteit gedragen wordt, als symbool dat je een echte KSA’er bent J

Wat nieuw is dit jaar, is dat zowel de groepsactiviteiten als de activiteiten in eigen leeftijdsgroep op dezelfde dagen gepland zijn. Zo heeft elke leeftijdsgroep altijd samen activiteit. Naast de geweldige activiteiten met de eigen groep, zijn er doorheen het jaar ook groepsactiviteiten. Dit wil zeggen dat heel de KSA samen spelletjes speelt. De eerstvolgende groepsactiviteit is stuntdag. Op deze dag daagt de leiding de leden uit met een stuntastische stunt. ’s Avonds wordt er ook een mis voorzien, het is de enige misviering van het jaar. Dit is een traditie om de K van KSA (Katholieke Studentenactie) te benadrukken. Tijdens de misviering is het altijd fijn om zoveel mogelijk leden, ouders als oud-leiding aanwezig te hebben. Dan is het tijd voor een tweede vernieuwing, dit jaar geeft de KSA in plaats van onze novemberfuif in de lokalen (beter gekend: Party Local), een echt tentfeest. Lucky night zal doorgaan op 18 november. Vanaf de SJO ben je welkom om eens een danske te placeren. Vervolgens is het dan alweer tijd voor Sinterklaas. Ook dit jaar zal hij op 26 november langskomen bij alle Minderhoutse verenigingen. Meer info vind je verder in de burchtkrant. Dit jaar is er ook een nieuwe groepsactiviteit toegevoegd, namelijk ouders vs. leden. Zijn jullie klaar om de strijd aan te gaan? Dan verwachten we jullie op 2 december aan de lokalen, zowel de ouders als de leden. Schrijf deze datum zeker in jullie agenda, want het wordt een legendarische namiddag!

De voorlaatste gezamenlijke activiteit is de Pannenkoekenbak op 31 december. Dan zijn jullie vanaf 9u ’s ochtends allemaal welkom om een lekkere pannenkoek te komen eten. Tot slot is er in januari ook nog onze mysterieuze vriendjesnamiddag. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus kom allemaal met je vrienden en vriendinnen die wel/niet op de KSA zitten naar de lokalen voor een onvergetelijke namiddag.

Verder willen we jullie ook terug warm maken voor onze website. Dit jaar verschijnt er op het web onze gloednieuwe website. Ga dus zeker eens een kijkje nemen, dat doe je door te surfen naar: www.ksaminderhout.be. Hoor je van vriendjes of vriendinnetjes dat zij de burchtkrant al hebben? Geen nood, ook op onze website vind je de burchtkrant terug en kan je zien welke fantastische activiteiten de leiding in petto heeft. Ook de kersverse foto’s van de activiteiten die geweest zijn, vind je terug op onze site.

Omdat we mee moeten gaan met onze tijd en het jaarthema van dit jaar geniaal digitaal is, zijn we ons gaan verdiepen in de sociale media. KSA Minderhout heeft een eigen profiel op Instagram, Snapchat en uiteraard ook op Facebook. Volg ons/ like ons via: KSA Minderhout om up-to-date te blijven.

We laten jullie niet langer in spanning zitten om de eerste burchtkrant van het nieuwe jaar door te bladeren. De leiding heeft van alles in petto voor het komende jaar. We wensen jullie een spetterend nieuw KSA jaar toe en we zien jullie heel graag verschijnen op de geweldige activiteiten!

Tot snel J

De leiding!

Bart, Bjarne, Bo, Britt, Chaline, Dorien, Elie, Elina, Elke, Jonas H, Jitske, Jonas A, Jonas D, Joppe, Jorne, Lars, Kendra, Lien, Lies, Maxim, Maxime, Michelle, Niels, Pieter, Renske, Ruben, Sam, Seppe, Veronique, Viktor en Yana

foto oudleiding Maartje en Berten

Activiteiten

Joro 1

Burchtkrant 1 van joro 1klik hier voor pdf

Joro 2

Burchtkrant 1 van joro 2klik hier voor pdf

Joro 3

Burchtkrant 1 van joro 3klik hier voor pdf

Joro 4

Burchtkrant 1 van joro 4klik hier voor pdf

Joro 5-6

Burchtkrant 1 van joro 5-6klik hier voor pdf

KNIM

Burchtkrant 1 van kNIMklik hier voor pdf

SJO

Burchtkrant 1 van SJOklik hier voor pdf

Aanmelden

Vul onderstaand formulier en wij zullen u burchtkrant vanaf nu via mail versturen.

Wegens een technisch probleem wordt u email-app geopend met de nodige gegevens. U moet alleen nog maar op verzenden klikken en u email-app terug sluiten, de rest is speciaal voor u al ingevuld. Onze excuses voor het ongemak.

Allerlei

DAG van de JEUGDBEWEGING

Dag van de jeugdbeweging

Doe allemaal je KSA-outfit aan naar school vandaag, want het is dag van de jeugdbeweging!!!Post een leuke foto van jezelf met KSA outfit op onze Facebook pagina en/of stuur deze door via mail naar ksaminderhout@gmail.com

De origineelste/leukste/tofste/vetcoolste foto wint een leuke KSA prijs!!

stuntdag

Stuntdag 21/10/17

Van 15—18 u Misviering van 18—19 u Om 18 u is iedereen welkom voor onze jaarlijkse misviering

!!!Opgelet !!!Als je naar de activiteit kan komen, maar jammer genoeg niet naar de kerk, zou je een briefje moeten meenemen om ons te laten weten dat je niet mee kan gaan. Deze kindjes moeten om 17u opgehaald worden. De andere kindjes kunnen hun buikjes vullen met iets lekkers en nadien mee naar de mis gaan.

kinderdisco

Kinderdisco

Van 18:30—20 uur Zaterdag 18 november 2017

In de tent op het basketbalpleintje (tegenover KSA)

Wij vragen 2,50 euro per kind voor de inkom. In deze prijs zit ook 1 drankje inbegrepen.

Ze kunnen eventueel ook zelf nog iets kopen in de tent.

Lucky Night

LUCKY NIGHT

Zaterdag 18 november 2017

Vanaf 21— … u

VVK: 4 euro

ADK: 5 euro

(meer info: Zie Facebook/mail/affiches/…)

sinterklaas Sinterklaasactiviteit Zondag 26/11/17

13—17 u in ‘t Markenhof (parochiezaal)

Let op! Vooraf inschrijven verplicht. Verdere info op flyer in uw brievenbus. Ook voor de ouders is er animatie voorzien in de zaal.

oudersVSleden ouders VS leden Zaterdag 2/12/17 14—17 u Aan de KSA lokalen

De leden dagen alle ouders uit om te strijden tegen elkaar. Durven jullie de uitdaging aan? Kom dan zeker mee strijden!

frietjes for life “Frietjes for life” ten voordele van Kinderkankerfonds 3 december 2017 aan de KSA lokalen

Shift 1: start om 12 uur

Shift 2: start om 17 uur

Shift 3: start om 19 uur

* kleine friet met vidé en groentjes = 5 euro

* grote friet met vidé en groentjes = 10 euro

Inschrijven: boaerts123@gmail.com

Gelieve VOOR 15 november in te schrijven.

pannenkoekenbak pannenkoekenbak Zaterdag 30/12/17

Kom zeker langs in de KLJ lokalen om lekkere pannenkoeken te eten die de KSA maakt. De KLJ zorgt voor warme chocomelk. Je mag je buikjes komen vullen van 10 tot 14 u!

misterieuze vriendjes namiddag Zaterdag 6/01/18 Van 14—17u Aan de KSA lokalen

Kom ons allemaal helpen om het grote mysterie op te lossen! Je mag vandaag ook je vriendjes of vriendinnetjes meenemen die NIET in de KSA zitten.