Burchtkrant

Hier kunt u heel de burchtkrant lezen.

Vragen? Contacteer ons!

BK via Mail Download BK 1

Voorwoord

Beste ouders en tofste leden

De zomervakantie is weer voorbijgevlogen. Wij hebben super hard genoten van het zonnetjes en ons superleuke kamp. De school is weer begonnen en dat betekent ook dat het KSA-jaar weer voor de deur staat. Alle leiding zijn samen op weekend geweest en daar zijn we te weten gekomen wie jullie leiding wordt dit jaar. Er zijn du ook een paar nieuwe leiding. Dit jaar mogen we: Ine, Mette, Luna, Antje, Jolien, Lennerd, Kamil en Tuur welkom heten in onze nieuwe begeleidingsgroep. Jammer genoeg is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Dit jaar moeten we afscheid nemen van de fantastische leiding: Dorien, Kendra, Chaline, Elke, Michelle, Maxime, Jorne, Ruben en Maxim. We willen hen bedanken voor al die jaren van inzet en plezier en hopen ze nog veel te zien op de +16-activiteiten!

Nu dat het nieuwe KSA jaar van start is gegaan, is het misschien nog eens tijd om enkele vaste afspraken te herhalen. Zo kunnen we er een spetterend jaar van maken zonder misverstanden 😊. Eerst en vooral horen koeken, snoep, frisdrank… niet thuis op de KSA. Wij zullen er zeker voor zorgen dat er geregeld water wordt voorzien en dat er af en toe tijd is voor een lekker tussendoortje. Tijdens een namiddag vol KSAplezier is het heel belangrijk om bij al je vrienden en vriendinnen te zijn. Een gsm/IPod/... zijn hierdoor overbodig en heb je zeker niet nodig. Op de KSA houden wij ervan om op een enthousiaste manier megaleuke spelletjes te spelen, hierdoor kunnen je kleren wel eens vuil worden. Doe dus zeker niet je beste kleren aan op de KSA. Voorzie kleren waar je mee mag spelen en die al eens vuil mogen worden, zodoende kunnen we een leuk namiddagje ravotten. Drinkbussen met water mogen meegebracht worden, maar zijn overbodig aangezien wij bekers voorzien. Als je toch een drinkbus meeneemt, zorg er dan voor dat deze steeds duidelijk voorzien zijn van een naam.

Sinds enkele jaren werken wij ook met het sjaaltjessysteem. Dit systeem houdt in dat je elke activiteit je sjaaltje aandoet, zodat je kunt laten zien dat je een echte KSA’er bent 😊. Ieder nieuw lid krijgt bij de inschrijving een gratis sjaaltje. Andere leden hebben normaal nog een sjaaltje van vorig jaar, is dit toch niet het geval kun je voor 3 euro een nieuw sjaaltje kopen. Ben je om één of andere reden toch je sjaaltje vergeten, kom je dat gewoon tegen de leiding zeggen en dan geven wij jou voor de activiteit een vervangsjaaltje. Dit is een lichtblauw sjaaltje en geef je aan het einde van de activiteit gewoon terug aan de leiding.

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe activiteiten. Wij hebben alvast ons best gedaan om zeer leuke activiteiten voor te bereiden. Elke leeftijdsgroep heeft groepsactiviteiten, die zullen verder in de burchtkrant staan en zullen daar ook kort worden toegelicht. We hebben ook activiteiten met alle leeftijdsgroepen samen, zodat we met alle KSA’ers een leuke activiteit doen en de leden ook eens de andere leiding leert kennen. Die grote groepsactiviteiten voor iedereen worden hier al kort toegelicht. Voor de praktische informatie i.v.m. uren en dergelijke kan je terecht op de affiches, die ook verder in de burchtkrant aan bod komen. Nu onze startdag net is gepasseerd, is de eerstvolgende activiteit: Ouders vs. leden. We zullen dit jaar geen stuntdag meer houden, maar niet getreurd, Ouders vs. leden is een waardige opvolger. Voor zij die het zich nog herinneren, hadden we vorig jaar sneeuw bij deze activiteit… We zullen er dit jaar weer een topactiviteit van maken met hopelijk iets meer zomerse temperaturen. Alle leden en hun ouders zijn dus op 27 oktober zeer welkom om elkaar uit te dagen. ’s Avonds wordt er ook een mis voorzien, dit is de enige mis van het jaar om de K van KSA toch eens te benadrukken (Katholieke Studentenactie).                                                             Tijdens deze misviering is het altijd leuk dat zowel leden als ouders als oud-leiding aanwezig zijn.                                                                        Daarna is het tijd voor ons eigen tentfeest: Lucky Night. Vorig jaar was dit een echt succes. Wij proberen er ook dit jaar weer een topeditie van te maken. Vanaf de sjo ben je hier welkom om eens een danske te doen. Dit zal doorgaan op 17 november, maar voordat de grotere hun gang gaan, mogen de kinderen zich ook even komen uitleven op de kinderdisco. Deze zal doorgaan in de tent tegenover de KSA. Vervolgens is het alweer tijd voor Sinterklaas. Hij komt langs op de KSA op 25 november. Meer info vind je op de affiches. De voorlaatste, gezamenlijke activiteit voor dit trimester is de Pannenkoekenbak op 31 december. Wij zullen vanaf 10u ’s ochtends in de lokalen van de KLJ zitten en daar kunnen jullie een lekkere pannenkoek komen eten. Tot slot is er in januari ook nog onze mysterieuze KSA-vriendjes-namiddag . Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Die dag mogen jullie met al jullie vriendjes en vriendinnetjes die wel of niet op de KSA zitten naar de lokalen komen voor een onvergetelijke namiddag.

Verder willen we jullie ook nog eens warm maken voor onze website. Deze is: www.ksaminderhout.be en is zeker de moeite waard om eens te bekijken. Je vindt er naast informatie over de burchtkrant en onze activiteiten ook de leiding van elke groep en handige praktische info. Daarnaast gaan we ook mee met onze tijd en kan je ons ook volgen via snapchat, Instagram en uiteraard Facebook. Volg ons om kersverse foto’s van activiteiten te zien en volledig up-to-date te blijven.

We houden jullie niet langer in spanning om de eerste burchtkrant door te bladeren. De leiding heeft van alles in petto voor jullie het komende jaar. We wensen jullie een spetterend leuk KSA-jaar toe en hopen jullie allemaal terug te zien op de geweldige activiteiten!

Tot snel 😊

 

De leiding!

Antje, Bart, Bjarne, Bo, Britt, Elie, Elina, Ine, Jitske, Jolien, Jonas A, Jonas D, Jonas H, Joppe, Kamil, Lars, Lennerd, Lien, Lies, Luna, Mette, Niels, Pieter, Renske, Sam, Seppe, Tuur, Victor en Yana 

 

Activiteiten

Joro 1

Burchtkrant 1 van joro 1klik hier voor pdf

Joro 2

Burchtkrant 1 van joro 2klik hier voor pdf

Joro 3-4

Burchtkrant 1 van joro 3-4klik hier voor pdf

Joro 5

Burchtkrant 3 van joro 4klik hier voor pdf

Joro 6

Burchtkrant 1 van joro 6klik hier voor pdf

KNIM

Burchtkrant 1 van kNIMklik hier voor pdf

SJO

Burchtkrant 1 van SJOklik hier voor pdf

Aanmelden

Vul onderstaand formulier en wij zullen u burchtkrant vanaf nu via mail versturen.

Wegens een technisch probleem wordt u email-app geopend met de nodige gegevens. U moet alleen nog maar op verzenden klikken en u email-app terug sluiten, de rest is speciaal voor u al ingevuld. Onze excuses voor het ongemak.

Allerlei

ontbeitmandenactie
spaghettislag-sjo
vakantie-animatie
kamp
oudercafe