burchtkrant

Hier kan je onze burchtkrant lezen.

download BK1

inleiding

Beste ouders en tofste leden

Nadat de zomervakantie op zijn einde is gekomen, start de schoolperiode terug opnieuw. Natuurlijk hebben we super hard genoten van ons fantastisch kamp vol met mooieherinneringen die we voor altijd zullen koesteren. Nu het KSA-jaar terug voor de deur staat, verwelkomen we een groot aantal nieuwe leiding in onze leidinggroep: Anthe, Zoë, Siska, Kim, Jorbe, Giel, Lars en Mats. Deze nieuwe leiding zullen er vanaf nu mee voor zorgen dat het weer een spetterend KSA-jaar zal worden. Uiteraard komt er aan mooie dingen soms ook een einde en trekken er een aantal de KSAdeur achter zich dicht. Ze verlaten met veel pijn in het hart de leidinggroep. Wij willen Victor, Renske en Sam zeer hard bedanken voor de toffe tijd die wij samen met hen beleefd hebben en hopelijk komen we ze nog vaak tegen op de +16 activiteiten.

Nu kan het KSA jaar terug van start gaan. Om alles in goede banen te leiden, kunnen we best goede afspraken maken. Zo zullen er hopelijk geen misverstanden voorkomen 😊. Wat je natuurlijk niet nodig hebt tijdens een toffe KSA-namiddag is je GSM, koeken, snoep en frisdrank. Je kan je heel de namiddag rot amuseren met je vrienden/vriendinnen dus deze zaken zal je niet nodig hebben. Er zal genoeg water zijn op de KSA en natuurlijk kan er af en toe wel voor een lekker tussendoortje gezorgd worden. Je mag wel je drinkbus meepakken naar de KSA, maar zorg er dan steeds voor dat je naam er zeker op staat. Op de KSA spelen we vele toffe spelletjes, maar dit brengt wel met zich mee dat je kleren zo nu en dan eens vuil kunnen worden. Doe daarom zeker niet je goede kleren aan, maar trek kledij aan die tegen een stootje kan.

We werken ook nog altijd met een sjaaltjessysteem. Dit houdt dus in dat je bij elke activiteit je sjaaltje draagt. Zo kan je ook laten zien dat je een echte KSA’er bent. Als nieuw lid in de KSA, krijg je een gratis sjaaltje. De andere leden zouden normaal nog een sjaaltje van het vorige jaar moeten hebben, als dit niet meer het geval is, kan je voor 3€ een nieuw sjaaltje kopen. Vergeet je je sjaaltje toch eens een keertje? Meldt dit dan zeker aan je leiding en zij zullen dan voor een vervangsjaaltje zorgen. Dit sjaaltje neem je dan niet mee naar huis, maar geef je gewoon terug aan je leiding op het einde van de activiteit.

Een nieuw jaar betekent ook super toffe, nieuwe activiteiten. Elke leeftijdsgroep heeft natuurlijk zijn eigen groepsactiviteiten, die zullen allemaal in de burchtkrant staan met een woordje uitleg erbij. Ook hebben we activiteiten met alle leeftijdsgroepen samen. Zo kunnen we samen met alle KSA’ers een toffe activiteit beleven, waarbij je ook andere leden en leiding leert kennen. Die grote groepsactiviteiten worden hier al eens kort toegelicht. Voor de praktische informatie kan je terecht op de affiches, die je verder in de burchtkrant zal tegen komen.

De eerstvolgende groepsactiviteit is Stuntdag. We zullen hier een knotsgekke stunt uitvoeren. Dit wordt zeker een dag om nooit te vergeten. We gaan met deze stunt heel Minderhout op zijn kop zetten en hopelijk zijn jullie ook allemaal van de partij om deze stunt mee te helpen slagen. Na de stuntdag is het tijd om naar de mis te gaan. Tijdens deze mis hopen we natuurlijk op een massale opkomst van ouders, leden en oud-leiding.

De volgende activiteit is ons eigen tentfeest: Lucky Night. Net zoals vorig jaar, gaan we er dit jaar weer een spetterend feest van maken. Vanaf de SJO ben je welkom om je benen eens lekker los te schudden. Dit zal doorgaan tijdens het derde weekend van november, namelijk op zaterdag 16 november.

Voordat de ‘grotere kinderen’ arriveren op ons tentfeest, is er nog een kinderdisco. Tijdens de kinderdisco kunnen de jongste zich helemaal uitleven op de dansvloer. Dit zal allemaal doorgaan in de tent die zich schuin tegenover de KSA bevindt.

Daarna zitten we al rond de tijd dat Sinterklaas eens langs komt. Hij komt dit jaar langs op 24 november. Ook dit jaar zal hij weer kijken of iedereen braaf is geweest en zich flink gedragen heeft. De verdere info kun je ook weer terugvinden op de affiche.

Op 31 december is het dan weer tijd voor de pannenkoekenbak. Terwijl er een hele hoop zangers rondgaan, zullen wij vanaf 10u aan de KLJ lokalen klaarstaan om pannenkoeken te bakken. De KLJ zorgt voor warme chocomelk.

Tot slot is er in januari ook nog onze Mysterieuze KSA-vriendjes namiddag. Op deze activiteit mogen jullie al je vrienden en vriendinnen meepakken. We hopen dat we velen van jullie hier zien verschijnen voor een toffe namiddag!

Verder willen we nog zeggen dat je zeker een kijkje moet nemen op onze super toffe website www.ksaminderhout.be. Je kan er allerlei dingen vinden, zoals de burchtkrant en natuurlijk ook veel praktische informatie. Daarnaast kan je ons ook op sociale media vinden. Volg onze pagina’s, zodat je een hele hoop foto’s kan bekijken en liken 😉.

Nu kan je rustig door de eerste burchtkrant van het jaar bladeren. De leiding heeft van alles voorzien en er voor gezorgd dat het echt fantastisch zal worden dit jaar. Hopelijk zien we jullie heel vaak op de activiteiten en hebben we ook dit KSA-jaar super veel plezier!!

TOT SNEL!!!
Vele groetjes van de leiding!!!
Anthe, Antje, Bart, Bjarne, Bo, Britt, Elie, Elina, Giel, Ine, Jitske, Jolien, Jonas A, Jonas D, Jonas H, Joppe, Jorbe, Kamil, Kim, Lars VD, Lars B, Lennerd, Lies, Luna, Mats, Mette, Niels, Pieter, Seppe, Siska, Tuur, Yana en Zoë :)

activiteiten

joro 1

activiteit van joro 1klik hier voor pdf

joro 2

activiteit van joro 2klik hier voor pdf

joro 3

activiteit van joro 3klik hier voor pdf

joro 4

activiteit van joro 4klik hier voor pdf

joro 5-6

activiteit van joro 5-6klik hier voor pdf

knim

activiteit van knimklik hier voor pdf

sjo

activiteit van sjoklik hier voor pdf

allerlei